dimarts, 24 de juliol del 2012

Una estranya malaltia explicaria els múltiples viatges de Luis de Guindos

És sabut que el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, viatja constantment per tot Europa i més enllà. Berlín, Londres, París, Leeds, Pequín... són  algunes de les ciutats que freqüenta l'home de Rajoy en desplaçaments "d'urgència". Si atenem a les notícies, sempre que De Guindos ha de volar cap a algun lloc, ho fa amb presses, com si hi haguera certa desesperació.

El que desconeixíem, i que explica tant la quantitat de viatges com la rapidesa amb que el ministre puja als avions, és que una estranya malaltia es troba en l'origen de tot. Per fer-nos-en una idea aproximada, el trastorn seria el contrari de l'agorafòbia: "en compte de refugiar-se en casa per evitar possibles atacs d'ansietat, el ministre sent la necessitat de viatjar per por a estar prop de la seua llar i dels seus", ens explica un prestigiós i pèssim psicòleg.

Sembla que aquesta fòbia es manifesta sobtadament, de manera inesperada. Aleshores, quan això ocorre, Luis de Guindos, amb símptomes de pànic, agafa corrents un avió -el Govern sempre en té alguns exclusivament preparats per a ell- i se'n va a Londres, a Singapur o a qualsevol altra ciutat llunyana. Per altra banda, la distància del desplaçament és directament proporcional a la intensitat de l'atac d'ansietat. Per exemple, el mes de març se'n va anar a Pequín perquè es trobava especialment angoixat. "A Xina!", afirmen que li va dir al pilot només entrar a l'avió.