dimecres, 9 de novembre del 2011

Què ha sigut de Font de Mora?

Potser hi ha gent que troba a faltar l'exconseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, famós per la defensa de la surrealista proposta d'impartir Educació per a la Ciutadania en anglés i amb traducció simultània. És possible que contra Fountain of the Blackberry (traducció realitzada pel propi personatge en unes delirants declaracions a la premsa) visquérem millor els qui desitgem una educació pública de qualitat: les seues intervencions, l'actitud desafiant, les accions mafioses... provocaven una major mobilització de la comunitat educativa. Actualment, un tal José Císcar -desconegut per a molta gent- ocupa el seu lloc. Mostra una imatge de moderació, de ser una mena de tècnic en la matèria, partidari del diàleg. Però això no és més que una estratègia per seguir precaritzant l'ensenyament públic desactivant amb major eficàcia la protesta.

Però... què ha sigut de Font de Mora? A què es dedica ara l'home?

Molts no ho saben perquè és quasi un secret. Tanmateix, durant la meua estància a Portugal aquest estiu passat, ho vaig poder descobrir. Senzillament, ha decidit muntar un estanc al país lusità, traduint el seu nom a l'idioma que allí es parla. Ho podeu comprovar a la fotografia:




Sembla que la seua obsessió per un suposat plurilingüisme a l'ensenyament -que en un principi fou una excusa per boicotejar l'assignatura d'EpC, alhora que una falsa mostra de modernitat per part del Govern valencià- va acabar convertint-se en una creença real per a ell. No de bades, a Portugal es fa dir Fonte da Moura, com veieu a la imatge.

Curiós i modest destí el d'un exconseller com Font de Mora. Es tractarà d'una tapadora? De què?