dimecres, 25 de març del 2009

Enric Duran: 'Podem'

No sé si heu sentit parlar d'un tal Enric Duran. Es tracta d'un xic català que es va fer famós allà per setembre de l'any passat, perquè va anunciar que havia expropiat 492.000€ a 39 entitats bancàries. Eixos diners els va dedicar a editar i distribuir 200.000 exemplars d'una revista anomenada Crisi, i també a finançar diferents projectes de moviments socials. En el moment en que la publicació era al carrer, ell ja se n'havia anat fora de l'Estat Espanyol, escapant així de la justícia.

Enric Duran ha sigut -i és- una persona implicada en la lluita contra el capitalisme mitjançant campanyes, col·lectius, projectes, etc. D'aquella gent que en deien antiglobalització, terme que els mitjans de comunicació ja no utilitzen tant (ara s'han inventat l'etiqueta "anti-Bolonya", que repeteixen a tota hora).

El dia 18 va ser detingut pels mossos d'esquadra (sí, el mateix cos de policia que ha demostrat la seua gran capacitat violenta).

Ara, s'ha distribuït una continuació de la revista Crisi. El seu nom és Podem i té 20 pàgines (està en format pdf). Recomane baixar-la i imprimir-la, així com reenviar-la.